Episode 9: Vi mødte Benal!

At møde sine yndlingskunstnere kan være en helt vild oplevelse! Det kan vores podcast-vært Oliver skrive under på. Under Ringsted Festival 2019 mødte han nemlig en af sine yndlingskunstnere.

I Festivalland fik vores vært Oliver lov til at interviewe Benal. En af Olivers ultimative yndlingskunstnere! “Det var et af de interviews, som jeg så allermest frem til på festivalen,” fortæller Oliver.

Oliver har været til en del Benal-koncerter - og det fortæller han Benjamin og Albert om. “Tak for alle de minder i skaber til jeres koncerter,” siger Oliver til sidst i podcasten. TAK, Benal!

martin_nordstjerne_rfest19_DSC04890.jpg
martin_nordstjerne_rfest19_DSC04850.jpg

Hør Festivalland!

I Episode 9 kan du komme tæt på Benal. Hør afsnittet på Spotify, i din podcast-app eller lige her:

Kalle Mathiesen og trommesoloerne!

Kalle Mathiesen er gøgler, trommesolo-fan - og han elsker festivaler!

Måske har du hørt Kalles banke-banke-på-jokes? Eller du er gået forbi Pamperhalle, hvor dansktop som fusionsjazz lød ud af højtalerne - eller måske Kalle var igang med en omgang børnemusik som dødsmetal? Kalles sortiment kender ingen grænser, og det gør hans vilde fantasi heller ikke.

“Jeg er trommeslager, og så laver jeg en masse gak, løjer og tant og fjas,” fortæller Kalle. Han er konservatorie-uddannet, og på sit femte uddannelses-år, tænkte han: “nu specialiserer jeg mig i at være helt alene på scenen, for så kan jeg bestemme det hele og lave masser af trommesoloer!”

“Jeg kan mærke, at folk ikke kan klare mere end maksimalt 5 minutters trommesolo. Så hiver jeg lige en borremaskine frem, eller en vinkelsliber eller en gris,” fortæller Kalle med et kæmpe grin.

Vil du vide mere om Kalle Mathiesen, trommesoloer og festivalminder, så lyt med på Festivalland!


Hør Festivalland her!

Lyt til Festivalland på Spotify, i din podcast-app eller lige her:

Zididada: “Vi er et festivalland!”

Vores podcast Festivalland er ude med episode 6. Her var vi fået selskab af Jimmy fra Zididada!

Vores vært Oliver har mødt Jimmy fra Zididada bag Reaktoren. Her åbner de en grøn Tuborg, og taler om Zididada, festivaler og minder. Zididada lever godt af de danske festivaler, og vores festivalgæster er vilde med Jimmy og bandets skønne energi. Der er ingen festival uden Zididada!

Roskilde Festival uanset hvad!

Jimmy tager os med tilbage til 1999, hvor Zididada var debuterede: “Vi var jo godt fortørnede over, at vi ikke fik lov til at åbne Orange som debutband,” fortæller Jimmy med et kæmpe smil: “Hallo, Zididada er landet, lad os nu forhelvede få noget plads!”

Jimmy og drengene fra Zididada sneg nogle generatorer ind på campingområdet. De stillede op, så de kunne afholde deres helt egen koncert, og imens delte nogle gymnasierødder flyers ud på campingpladserne. Da Zididada startede deres koncert, gik der ikke lang tid før de blev bedt om at lukke ned: “Jeg tror, at der gik et kvarter - også kom de løbende: “I skal stoppe, I må ikke spille strømforstærket!””

Zididada stoppede koncerten, men fik efterfølgende en love-storm af en anden verden! Hvis ikke Roskilde Festival ville satse på Zididada, så skulle de nok komme alligevel. Fantastisk!


Hør Festivalland!

Lyt til festivalland på iTunes, Spotify eller lige her:

Nicklas Sahl om store drømme, idoler og kunstnerisk udtryk

Nicklas Sahl er en af Danmarks nye stjerner. Du har garanteret hørt New Eyes eller Planets spillet i din radio, og måske var du forbi hans koncert på Ringsted Festival 2019? Vi er blæst omkuld af den unge stjerne fra Aarhus. Han er dygtig, ambitiøs og hamrende sød!

Under Ringsted Festival 2019 fik vores podcast-vært Oliver fingrene i Nicklas Sahl. Det blev til en hyggelig snak over en Tuborg, som handlede om alt fra store drømme til idoler og kunstnerisk udtryk.

Nicklas og festivalerne

I år har Nicklas indtil videre optrådt på omkring ti festivaler. Det er hans første år med festivalsturné, og man må sige, at der er blevet taget godt i mod ham.

En helt speciel festivaloptræden var for Nicklas, da han sidste år fik lov til at åbne Bøgescenen på Smukfest. “Det var inden, at jeg havde udgivet noget som helst. Jeg havde lige spillet en showcase, hvor jeg tror at nogen af bookerne fra Smukfest havde været med,” fortæller Nicklas. “Jeg sad sammen med min producer og manager. Først tænkte vi “what”, og var helt oppe og køre - og bagefter tænkte jeg, kan vi nu også det?” Men selvfølgelig kunne Nicklas det, og det blev en fantastisk åbning af Bøgescenen, hvor omkring 3.000 festivalgæster var mødt op.

Nicklas er også en garvet festivalgænger, og han elsker at tage på festivaler som gæst. I år tog han fri i Roskilde-ugen, og hang ud med sine venner i smatten.

Idolerne

Nicklas startede med at skrive sange, da han var 14 år. Dengang var sangene også på engelsk: “Alle mine idoler har altid sunget på engelsk. Det har været Tim Christensen, det har været Mads Langer og John Mayer.”

Nicklas fremhæver især Tim Christensen, som værende et springbræt for ham: “Jeg er stadig kæmpe fan. Jeg hørte lige Dizzy Mizz Lizzy på Grøn Koncert, og jeg var fuldstændig blæst omkuld af Tim. Det er så vildt den måde han kan få sin guitar til at fylde så meget, og hans vokal - nogen kan lyder det som om der er korstemmer på, fordi den bare fylder. Jeg ved ikke hvordan de gør det, men det er så fedt!”

Naiomi_Møllegård_Rfest19_NicklasSahlInterview.jpg

Hør Nicklas Sahl’s festivalhistorier

Du kan høre det fulde afsnit af Festivalland i din podcast-app, på Spotify eller lige her:

Chief 1 fortæller sine festivalhistorier!

Under Ringsted Festival 2019 fik vi os en snak med Chief 1. Han fortæller om sine største, første og skøreste festivalhistorier!

I baggrunden buldrer musikken udover Anlægsscenen. Det er lørdag, og alle festivalgæsterne er varmet godt op gennem de sidste tre festivaldage. Chief 1 er netop ankommet, og han har fået lov til at lukke og slukke årets festival.

Vi knapper en Tuborg op, og Chief tager plads i Festivallands varme stol. Vores vært Oliver spørger: “Kan du huske din første festivaloptræden?” Det kan Chief, og specielt et møde med en journalist har sat sig fast i hukommelsen.

Chief første festivaljob var på Roskilde. Chiefs manager advarer ham backstage: “Nu skal du passe på, hvis der kommer en journalist hen til dig, der hedder Michael Frank Møller og interviewer dig. Han er sådan en, du ved, der godt vil skabe overskrifter!”

Det var Chief’s første interview. Michael lokkede Chief op i en skurvogn, og Chief tænkte hele vejen: "Jeg skal ikke sige noget, jeg skal ikke sige noget. Jeg skal ikke lave overskrifter!” Til Chiefs forbavselse ville Michael ikke snakke, han ville drikke! Men efter 6-7 guldøl, tog Michael notesbogen frem. “Lige pludseligt, der så jeg bare tredobbelt - og der så jeg så også, at Michael tog den der notesbog frem,” fortæller Chief.

Det var et af Chief’s festivalminder. I Festivalland fortæller han mange flere. Giv det et lyt!


Lyt til Chief 1’s festivalhistorier i Festivalland!

Lyt til Festivalland i din podcast-app, på Spotify eller lige her:

Hør Suspekts festivalhistorier

Andreas, Emil og Rune fra Suspekt er kommet under kærlig behandling i Festivalland!

Hvis der er nogen, som ved noget om at optræde på festivaler, så er det Suspekt. De optræder hvert år på utallige af festivaler, og har flere gange været med på Grøn Koncert-karavanen. Hvert år udvikler de på deres sceneshow, for at give festivalgæsterne den vildeste oplevelse.

I Festivallands tredje episode fortæller Suspekt om deres helt store festivaløjeblikke. Vi kommer blandt andet med på deres karrieres største koncert på Orange på Roskilde Festival, hvor Andreas vælger at drikke sig fuld i vinmenu dagen inden, og næsten komme for sent til koncerten! Gør dén historie og mange flere fra de sjove, kærlige og skøre gutter fra Suspekt.

DSCF3449.jpg
DSCF3462.jpg

Lyt til Festivallands tredje episode: “Det Suspekte festivaldanmark”

Find Festivalland i din podcast-app, i Spotify eller lyt til den lige her:

Altid fødselsdag på Ringsted Festival!

Det er fredag eftermiddag, og festivalpladsen er efterhånden ved at være godt fyldt op. Nede ved Pamperhalle pumper musikken på højtryk ud af teltet, mens der i det nærtliggende Irske Telt bliver klappet af den seneste performance. Duften af mad, øl og glade mennesker er allestedsværende, og sætter scenen for det møde, der er årsag til at vi befinder os her i dette øjeblik. Hendes navn er Luna, og hun har en helt speciel historie med Ringsted Festival.

Luna er 17 år, men det er hun kun indtil klokken slår midnat i aften. Hun har nemlig fødselsdag den 3. august, og det har betydet at hun, lige så længe hun kan huske, har fejret sin fødselsdag på - eller i forbindelse med - Ringsted Festival.

“Jeg har været med på Ringsted Festival, lige så længe jeg kan huske.”

Det er tydeligt at mærke, at Luna har et helt særligt forhold til festivalen, og spørger man ind til det, handler festivalen for hende om familie og musik. Hun beskriver det som småt, hyggeligt og en familietradition.

“Andre festivaler er ikke helt det samme - med Ringsted er der ikke så meget pres på, og det handler om musikken og ikke om, at man bare skal være stiv hele tiden”.

Luna har fødselsdag lørdag den 3. august, hvor hun fylder 18 år.

Luna har fødselsdag lørdag den 3. august, hvor hun fylder 18 år.

Lunas fødselsdag er altid faldet lige i nærheden af datoerne for Ringsted Festival, og det har betydet, at Ringsted Festival og fødselsdagsfejring for Luna nu både for familie og venner er blevet en og samme ting.

“De første par år var det med familien, og der blev jo så sunget fødselsdagssang om morgenen. Nu er det dakkedak med vennerne.”

Fredag formiddag har de brugt på at tage en tur i svømmehallen, og blive klar i krop og sind til endnu en vild aften. Og planen for aftenens program er klar - hovedsagligt regner hun med at skulle høre koncerter på Reaktoren, og lige så snart klokken slår 12 regner hun med at sætte kurs mod baren, hvor hun pludselig er blevet gammel nok til at købe sig en drink!


Hør Lunas historie i vores podcast Festivalland.

Lunas historie er snart online, indtil da kan du høre de tre første afsnit af Festivalland i din podcast-app, i Spotify eller lige her:

Mad-guide: Den søde tand

Vi er nu nået sidste dag på festivalen, og sikke en fest og vejr! De solbrændte kinder er fremtrædende idet festivalgæsterne går og smiler. Du er blevet forkælet med sød musik og kærlige berøringer. Alle sanser er blevet stimuleret på årets festival og en glædesfølelse strømmer gennem kroppen. Men hov, har du husket at forkæle alle dele af dine smagsløg? Midt i vældet af kærlige festivalvibes, mærker du pludselig en sukkertrang… Det skal gå stærkt nu – og heldigvis for dig, findes der et utal af forskellige madboder, der står i kø for at behage din søde tand! I den anledning har jeg været ude for at se, hvad I vælger at putte i munden på Ringsted Festival.      

Indrammet af træer og lyskæder med et klart, hvidt skær finder du på venstre side af Anlægsscenen festivalens Food Court. Fortsætter du din færd og begiver dig ind bag den smukke Recharge Lounge gemmer der sig flere madboder foran både Pamperhalle og Det Irske Telt. Fortsætter du længere endnu, vil du opdage at Reaktoren ligeledes er omgivet af smagsoplevelser i dertilhørende boder. Da sulten, som melder sig, kan have forskelligartet karakter, og sommetider skal tilfredsstilles med en vis hastighed, har jeg for din skyld lavet en følgeton af madanbefalinger. Pædagogisk inddelt i temaer, vil jeg tage dig med på en madrejse på årets festival.

Fjerde og sidste artikel i madfølgetonen tager afsæt i, hvad der tiltaler den sukkertrangende festivalgæst. Jeg har endnu engang bevæget mig rundt i festivalens madområder, og på de andre festivalgæsters opfordring, kan jeg nu anbefale dig følgende søde sager:

 

Martin Greve - Madbilleder (4).jpg

Kjerstrup Flødeboller

Flødebolle med hindbær
”Mmm.. god! Chokoladen er tyk og knaser. Den er virkelig lækker må jeg sige.” /Janne 

 Sted: Food Court 
Pris: 50 kr.


Martin Greve - Madbilleder (5).jpg

 

Churros

Spanskrør med sukker og karamel
”De er frisklavet og varme må man sige. De smager altså godt. Nu skal vi finde noget kaffe – det vil passe godt til.” /Inger 

Sted: Til venstre for Reaktoren
Pris: 35 kr. 


Martin Greve - Madbilleder (6).jpg

Gelatos Italienske Bubble Waffles 

Bubble Waffle 
”Den ser virkelig lækker og dekorativ ud! Jeg kan meget bedre lide den her end almindelige vafler. Smagen minder om belgiske vafler.” /Zia  

Sted: Foran Reaktoren
Pris: 60 kr.

Martin Greve - Madbilleder (1).jpg

Slik-boden

Bland selv slik-boden

“Der er altid plads til bland selv-slik!” /Martin

Sted: Mellem Anlægsscenen og Reaktoren
Pris: 12,95 kr. for 100 g.

Mad-guide: Det sunde valg

To dage har nu stået i festivalens tegn, og det er lig forkælelse i lange baner. Især i form af øl, fed mad, øl og flere øl. Måske det sker, at den dårlige samvittighed sniger sig ind på dig idet din halsbrand minder dig om din usunde livsstil. Midt i alle selvbebrejdelserne, mærker du pludselig en sult… Det skal gå stærkt nu – og heldigvis for dig, findes der et utal af forskellige madboder, der står i kø for at lette din samvittighed! I den anledning har jeg været ude for at se, hvad I vælger at putte i munden på Ringsted Festival.       

 Indrammet af træer og lyskæder med et klart, hvidt skær finder du på venstre side af Anlægsscenen festivalens Food Court. Fortsætter du din færd, og begiver dig ind bag den smukke Recharge Lounge, gemmer der sig flere madboder foran både Pamperhalle og Det Irske Telt. Fortsætter du længere endnu, vil du opdage at Reaktoren ligeledes er omgivet af smagsoplevelser i dertilhørende boder. Da sulten, som melder sig, kan have forskelligartet karakter, og sommetider skal tilfredsstilles med en vis hastighed, har jeg for din skyld lavet en følgeton af madanbefalinger. Pædagogisk inddelt i temaer, vil jeg tage dig med på en madrejse på årets festival.

Tredje artikel i madføljetonen tager afsæt i, hvad der vil behage den sunde festivalgæst. Jeg har endnu engang bevæget mig rundt i festivalens madområder, og på de andre festivalgæsters opfordring, kan jeg nu anbefale dig følgende retter til at booste din sundhed:

Martin Greve - Madbilleder (3).jpg

 

Thai Hot Chili 

Phad Phak – Mixed grøntsager 
“Godt nok er den sund, men de går ikke på kompromis med smagen! På en bund af ris er der sprøde grøntsager, virkelig lækker tofu og en smagfuld sovs. Og så var der ikke mindst dejlig betjening. Den kan klart anbefales!” /Maria

Sted: Foran Pamperhalle
Pris: 85 kr.


Martin Greve - Madbilleder (4).jpg

Mexi comida 

Majs Burritos 
”Pandekagen er fyldt med en lækker blanding af oksekød, bønner og ikke mindst chili og guacamole i ægte mexicansk stil. Godt med smag og lækkert tilberedt!” /Niels 

Sted: Food Court 
Pris: 99 kr.

 


Martin Greve - Madbilleder (2).jpg

Jakobsen Pita 

Goumet Pita m. flammegrillet lam 
”Der er masser af smag. Frisk! Den er fyldt med spidskål, rødløg og feta med persille på toppen, hvilket resulterer i en masse flotte farver. Og vigtigst af alt, så er der nok!” /Jerome 

Sted: Foran Pamperhalle 
Pris: 80 kr.  

Vis mig dit musikprogram – Lørdag

Vi er nået til sidste dag på Ringsted Festival. Fødderne er ømme og “Hurtige hænder” har sat sig som et fysisk minde på din rustne stemme. Men kan du heller ikke få nok og er du ked af, at det snart er slut? Frygten for at gå glip af noget melder sig. Nu skal der presses det sidste ud af citronen, og jeg har været ude at finde inspiration til, hvordan du kan strukturere din musikdag.

Musikprogram Lørdag (1).jpg

Susanne, sygeplejerske - Linda, audiologiassistent - Tina, frisør

Susanne, Linda og Tina missede to kunstnere i går, så planen for dagens program er at indhente det tabte fra gårsdagen – derfor har de et stramt musikprogram. 

14:45 Nicklas Sahl, Reaktoren 
Begrundelse: ”Vi har hørt at Nicklas er ‘the rising star’ og er blevet anbefalet af flere venner – så det skal vi ikke gå glip af.”

16:30 Dodo & the Dodos, Anlægsscenen 

Begrundelse: ”Vi er fra ‘Dodo & the Dodos’-generationen. Det bliver ren sing-along!”

19:45 Rasmus Seebach, Anlægsscenen  
Begrundelse: ”Vi har fulgt ham hele vejen. Han er folkelig, hyggelig og festligt”

21:15 Gilli, Reaktoren 
Begrundelse: ”Der skal i hvert fald sendes en snap hjem til sønnen. Han er vild med Gilli.”

22:45 Gnags, Anlægsscenen

Begrundelse: ”Gnags er jo de vilde kaniner og fuld af sjov.”  

00:00 Jørgen de Mylius, Eldorado 
Begrundelse: ”Mylle tager os tilbage til de gode gamle dage. Det er her vi skal danse i aften!”


Musikprogram Lørdag (2).jpg

Niels, IT - Peter, smed - Mads, industritekniker   

For Niels, Peter og Mads står dagen på øl og musik. Så simpelt er det.   

15:00 Tom Donovan, Det Irske Telt 
Begrundelse: ”Han er altså bare god til at fortælle anekdoter.”

 16:30 Dodo & the Dodos, Anlægsscenen 
Begrundelse: ”Dodo & the Dodos er en god starter! De får én til at danse på tæerne og så er man klar til at komme i gang.”

 18:15 Benal, Reaktoren
Begrundelse: ”Benal er Suspekt uden bandeord. Det er det bedste rap der er lavet de sidste 10 år.

19:45 Rasmus Seebach, Anlægsscenen  
Begrundelse: ”Seebach skaber bare en god stemning med sin glade musik.”

21:30 Brophy’s Law, Det Irske Telt   
Begrundelse: ”Deres musik er bare altid godt. Det kan vi godt høre flere gange.”

22:45 Gnags, Anlægsscenen
Begrundelse: ”Gnags har jo været på scenen i mere end 30 år. Hvor lang tid bliver de mon ved? Vi glæder os i hvert fald!”


Musikprogram Lørdag (3).jpg

Thomas, 3D-konstruktør - Mette, servicegartner

Thomas og Mette synes, der er meget god musik på kort tid - derfor skal der prioriteres i musikprogrammet! Derudover skal de selvfølgelig også nyde noget af al den lækre mad fra festivalens mange madboder.

 18:15 Benal, Reaktoren
Begrundelse: ”Det er første gang vi skal høre Benal. Vi har hørt fra andre at det er godt, og så tænker vi, at det er sjovt at prøve noget andet end vi plejer.”

19:45 Rasmus Seebach, Anlægsscenen  
Begrundelse: ”Her kan vi i hvert fald synge med!” 

21:15 Gilli, Reaktoren 
Begrundelse: ”Gillis musik er godt og anderledes! Og teksterne har vi styr på.” 

00:00 ItaloBrothers, Reaktoren 
Begrundelse: ”Vi regner med, de spiller Stamp on the Ground – den kan vi!”

 

Rigtig god musikdag til alle på festivalpladsen!

Mad-guide: Tømmermænd

Du vågner med et smil på læben i det varme telt – Nik og Jay var ren nostalgi og sikke du fik skrålet med; ”Lad mig se dig gå op og ned, kom nu bli’ ved”. Måske du blev ved lidt for længe? Pludselig ændres smilet på læben til en noget sammentrukket mine; Kvalmen har meldt sig, og det går op for dig, at du måske var lidt for meget en stjerne på det dansegulv. Midt i alle minderne og indtrykkene, mærker du pludselig en sult… Det skal gå stærkt nu – og heldigvis for dig, findes der et utal af forskellige madboder, der står i kø for at forkæle dine tømmermænd! I den anledning har jeg været ude for at se, hvad I vælger at putte i munden på Ringsted Festival.       

Indrammet af træer og lyskæder med et klart, hvidt skær finder du på venstre side af Anlægsscenen festivalens Food Court. Fortsætter du din færd og begiver dig ind bag den smukke Recharge Lounge gemmer der sig flere madboder foran både Pamperhalle og Det Irske Telt. Fortsætter du længere endnu, vil du opdage at Reaktoren ligeledes er omgivet af smagsoplevelser i dertilhørende boder. Da sulten, som melder sig, kan have forskelligartet karakter, og sommetider skal tilfredsstilles med en vis hastighed, har jeg for din skyld lavet en følgeton af madanbefalinger. Pædagogisk inddelt i temaer, vil jeg tage dig med på en madrejse på årets festival.

Dette er anden artikel i madføljetonen og tager afsæt i, hvad den tømmermændsramte festivalgæst craver. Jeg har endnu engang bevæget mig rundt i festivalens madområder, og på de andre festivalgæsters opfordring, kan jeg nu anbefale dig følgende retter til at dulme hovedpinen:

Martin Greve - Madbilleder (6).jpg

Bella’s Diner 

Cheese Burger
”Burgeren indeholder en god hakkebøf, salat og ost. Det festivalens bedste burger! Og Mina Bella er fantastisk sød.” /Frida 

Sted: Food Court
Pris: 75 kr.


Martin Greve - Madbilleder Fredag (4).jpg

BaconBixen 

BaconBox
”En bund af kartoffelmos toppet med bacon. Det er god gammeldags mormormad – lige hvad man har brug for ovenpå 100 øl. Mmm… den kan klart anbefales!” /Tina  

Sted: Foran Reaktoren
Pris: 40 kr. 


Claus Sall-192090.jpg
Martin Greve - Madbilleder Fredag (2).jpg

The Hungry Dane 

Gourmet Burger 
”Den er saftig og frisk. Det braiserede kød gør, at man kan smage alle de friske råvarer. Fuld smagsoplevelse – eij den er god! Og de her pommes er virkelig sprøde”/Pelle

Sted: Foran Pamperhalle
Pris: 79 kr.
100 kr. for en menu


Martin Greve - Madbilleder Fredag (1).jpg

Pølsebrødet 

Ristet hotdog 
”Jeg spiser kun ristet hotdog én gang om året – og det er her! Brødet er varmt, og pølsen er sprød. God smag og nem. Og så kan du selv bestemme, hvad den skal toppes med” /Birgitte 

 Sted: Bag Recharge Lounge 
Pris: 35 kr.

6 gode tips til alkoholfrie festivalaktiviter

Det er lørdag, og måske du lige er vågnet op helt varm og tørstig i dit festivaltelt efter en vild fredag på festivalpladsen. Solen skinner og festivalpladsen er lige åbnet op for en ny begivenhedsrig dag på Ringsted Festival med masser af musik, øl og dans. Og selvom du måske egentlig mest af alt har lyst til at blive liggende, pleje dit stakkels tømmermændsramte hoved og drukne i selvmedlidenhed, så kommer her 6 gode grunde til, at du trodser tømmermændene og begiver dig ud i solskinsvejret. 


1. Braidbaren

Det er dag 3 på festivalen, og måske og mon ikke at gårsdagens vejr har sat sit præg på både hud og hår. Uanset hvad, så er der ingen frisure der egner sig bedre til festival end fletninger! Det er både praktisk og pænt - så hvad end du brug for en god undskyldning for at springe badet over, eller bare gerne vil pifte outfittet op, så er et besøg i Braidbaren klart anbefalelsesværdigt! 

2019-01-8-FotografFrejaMøllebæk-14.jpg

2. Situs

Om du fyrede den af til Hedegaard hele natten i Reaktoren, eller du dansede til 80er-hits i Eldorado, så kunne det tænkes at dansefødderne i dag har brug for ro og restituering, så de kan være klar til en svingom ved aftenens 90er-fest. Af samme grund kunne et besøg hos Situs lige være sagen – her vil du møde en fysiorgisk massør, der kan tage hånd om alt fra trætte diskofødder til ømme rygge fra flade luftmadrasser. 

3. Tatoo Silke

Var gårsdagen memorabel nok til at du ønsker at indprinte den i din hukommelse for evigt? Og måske endda så god, så du ønsker dig at forevige den på andet end indersiden af dit hoved? Så kan et besøg hos Tatoo Silke helt sikkert hjælpe dig til at beslutte hvilket motiv der bedst beskriver budskabet ”Sikke en fest vi har haft!”. 

4. Boblberg

 Hos Boblberg er hyggen i centrum – her er der skabt et loungeområde, hvor du kan sidde og nyde solen, samtidig med at du banker dine venner i backgammon. Og er du ikke lige i humør til dramafyldte dyster i brætspil, så er det også mere end velkomment blot at komme og nyde andre festivalgængeres selskab. Du kan blandt andet deltage i en konkurrence om et gavekort til gokart og uartigt store plader chokolade! 


5. Ringsted Festival market place

Hvis du finder dig selv slentrende rundt på pladsen uden andet formål end at nyde duften fra diverse foodtrucks og det gode vejr, så bør du lægge vejen forbi området bag Reaktoren. Her finder du alverdens fine små butikker med alt fra fine smykker og afrikanske kurveflet til tigerdyrskostumer og festlige hatte. Rygtet vil, at du også kan købe dig til et kostume der tryller dig om til en kæmpestor oppustelig penis. 

2019-01-8-FotografFrejaMøllebæk-11.jpg
Claus Sall-191834.jpg


6. Ringsted Outlet Recharge Lounge

Under træernes grønne kroner og midt mellem toner fra Det Irske Telt på den ene side, og Anlægsscenens glade gæster på den anden, finder du Ringsted Festivals hyggeligste oase. Her kan du dase i hængekøjer eller ligge dig godt til rette på pallemøblernes bløde hynder, alt imens du ligger og titter op på et virvar af grønne blade, farverige elpærer og solstråler der slipper gennem trætoppene. 

Mad-guide: Vegetaren

Dine sanser bliver stimuleret på Ringsted Festival – kærlige berøringer, søde dufte og musik, der behager dine ører. Pladsen er dekoreret smukt med lyskæder, planter samt naturens eget design. Men midt i alle indtrykkene, mærker du pludselig en sult… Det skal gå stærkt nu – og heldigvis for dig, findes der et utal af forskellige madboder, der står i kø for at forkæle dine smagsløg! I den anledning har jeg været ude for at se, hvad I vælger at putte i munden på Ringsted Festival.       

Indrammet af træer og lyskæder med et klart, hvidt skær finder du på venstre side af Anlægsscenen festivalens Food Court. Fortsætter du din færd og begiver dig ind bag den smukke Recharge Lounge gemmer der sig flere madboder foran både Pamperhalle og Det Irske Telt. Fortsætter du længere endnu, vil du opdage at Reaktoren ligeledes er omgivet af smagsoplevelser i dertilhørende boder. Da sulten, som melder sig, kan have forskelligartet karakter, og sommetider skal tilfredsstilles med en vis hastighed, har jeg for din skyld lavet en følgeton af madanbefalinger. Pædagogisk inddelt i temaer, vil jeg tage dig med på en madrejse på årets festival.

 Første artikel i madfølgetonen tager afsæt i det vegetariske køkken. Jeg har bevæget mig rundt i festivalens madområder, og på de andre festivalgæsters opfordring, kan jeg nu anbefale dig følgende vegetariske retter:


Martin Greve - Madbilleder (8).jpg

Italian Street Treats 

Gnocchi al Gorgonzola

”Pastaen er vendt i gorgonzola og toppet med parmesan. Den er helt sikkert til osteelskeren – og får dig til at drømme om Italien.” /Martin  

Sted: Food Court

Pris: 85 kr. 


Martin Greve - Madbilleder Fredag (3).jpg

 Big Easy 

Red Beans 

”En blanding af varme ris og bønne-stew med frisk topping. Det er en smuk ret og alle smagene passer bare sammen. Og så er den jo for alle – glutenfri og vegansk!” /Sidse  

Sted: Bag Recharge Lounge 

Pris: 75 kr. 


Martin Greve - Madbilleder (2).jpg

 Falafelhuset

Pitabrød med falafel 

”På en bund af salat og tomater ligger der tre hjemmelavede falafler – de er sprøde og bløde. Utrolig lækker ret! Især med den dertilhørende dressing og selvdosering af chili.” /Sofie 

Sted: Food Court  

Pris: 50 kr.

Festivalgæsternes yndlingsdrink!

Som festivalgænger har man ofte en favorit-drink, som altid er med i campen, eller altid drikkes på pladsen. Vi besøgte gæsterne på TipiCamp for at høre deres drinkanbefalinger!

Caroline, TipiCamp

Caroline, som bor på årets nye camp, TipiCamp, sender en varm anbefaling til kakaoshots! “Det er bare helt vildt godt,” udbyder smilende Caroline, da vi besøger hendes tipi. Kakaoshottet vil hun gerne anbefale til alle festivalgæsterne!

Jonas, TipiCamp

Da vi går forbi en tipi med et par unge fyre, får vi øje på Jonas. Jonas sidder med den klassiske mojito - en drink som er hans yndlings og som er en klar vinder!

Per, TipiCamp

Per elsker en god gin hass! Det er hans yndlingsfestivaldrink. “Den bliver lavet med mangosirup,” fortæller Per: “det er helt vildt lækkert!”

Det var tre små drinkanbefalinger fra gæsterne på TipiCamp! Så hermed lidt inspiration til fredagens første våde genstande.

Vis mig dit musikprogram – Fredag

Er I også overvældede efter torsdagens program? Og banker tømmermændene i jeres hoveder? Efter gårsdagens strabadser kan det være svært at overskue en ny dag. Men bare rolig. Solens stråler er fremme, og jeg har været ude at finde inspiration til, hvordan du kan strukturere din musikdag. 

DSCF5973.jpg

 Lene og Pernille, gymnasielærere

Lene og Pernille har fredagens store kunstnere på programmet. Derudover står resten af deres dagsprogram på øl i solskinsvejret. 

13:00 Rasmus Bjerg aka John Mogensen, Anlægsscenen 

Begrundelse: ”Det er nostalgisk”

19:45 The Minds Of 99, Anlægsscenen 

Begrundelse: ”Teenagepigerne hører det derhjemme, og det er god musik! Især nummeret ’Hurtige Hænder’ glæder vi os til.”

22:45 Nik og Jay, Anlægsscenen  

Begrundelse: ”Nik og Jay er også nostalgisk for os. Alle sangene kan synges med på, og så hørte jeg det til madlavning, da børnene var små. ”

DSCF5976.jpg

 Flemming, VVS’er  

Flemming er særligt vild med Eldorado, og derfor planlægger han at bruge dagen på at gå på opdagelse der. Fra dagens musikprogram glæder han sig særligt til:

13:00 Rasmus Bjerg aka John Mogensen, Anlægsscenen 

Begrundelse: ”Jeg hørte ham sidste år og stemningen var i top! Der bliver lagt op til en solid omgang fællessang med gode gamle sange, og alle er pjattede med det.”

18:00 René Hejdmann, Eldorado 

Begrundelse: ”Her byder den også på gode gamle genre, fællessang og god stemning.”

DSCF5985.jpg

Finn og Laila, pladesmed og efterlønner 

Finn og Laila har fuldkommen styr på hvad de skal høre fra fredagens musikprogram! De har aftalt, at det er helt legitimt at åbne den første formiddagsbajer når klokken slår 11 – og når tiden byder sig mellem de forskellige kunstnere, planlægger de også at besøge deres børn som camperer på Kompagniet.   

13:00 Rasmus Bjerg aka John Mogensen, Anlægsscenen 

Begrundelse: ”Vi så også Rasmus Bjerg sidste år og synes han gør det så godt!”

16:30 Jacob Dinesen, Anlægsscenen 

Begrundelse: ”Jacob Dinesen har en god stemme og pop-melodier, selvom han er noget yngre end os.”

18:00 René Hejdmann, Eldorado 

Begrundelse: ”Han synger Kim Larsen sange, og selvom vi ikke har hørt ham før, giver vi ham en chance – mange efterlignere gør det virkelig godt!

22:45 Nik og Jay, Anlægsscenen  

Begrundelse: ”Selvom vi er gamle, kan vi godt lide ung musik!”

 

Rigtig god musikdag til alle på festivalpladsen! 

Guide til festivalevents

Når du er kommet ind på Ringsted Festival, kan det være svært at finde ud af hvilke af de mange begivenheder, man skal tage ud og opleve. Vi har lavet en lille guide, hvor vi har samlet nogle af de bedste!

DSCF2586.jpg

Lær at danse salsa!

I Latin pavillon er der salsaundervisning! Kridt skoene og slip din indre dansemus løs. Hurtigt kan du mærke latinrytmerne sprede sig i hele kroppen. Du kan tage din allerbedste festival-ven under armen, og danse gennem forsamlingen mens I nyder musikken!

Der er salsaundervisning alle festivaldagene:
Torsdag kl: 16-16:30 og 20:00-20:30.
Fredag kl: 14:15-15:00 og kl 16:00-16:30.
Lørdag kl 14:15-15:00 og kl 16:00-16:30.


Champagnesmagning

Hvis du undervejs på festivalen får lyst til en tår champagne, så skal du forbi champagnebaren! I champagnebaren har de et hav af forskellige champagner, og de deler gerne ud af deres champagneviden til dig. Til champagnesmagningen bliver du klogere på forskellige druer og måden, hvorpå de produceres. Du får serveret 4 forskellige slags champagner, og får viden om alle slags mens du smager. Kom og være med til poppe champagneflasker - alt imens du lærer noget om druen, du drikker!

Det får du:
- Smagprøver på 4 forskellige champagner.
- Tidspunkt: Vi afholder champagnesmagning både fredag og lørdag kl. 15:00.
- Du tilmelder dig ved at henvende dig i Champagnebaren inden kl. 15:00.
- Hvor: Champagnebaren.
- Pris: 300 kr.


Karaoke-konkurrence i Eldorado

Ingen Ringsted Festival uden en karaoke-konkurrence i Eldorado. Her har du mulighed for at slippe din indre Rasmus Seebach eller Sanne Salomonsen løs. Du kan vælge mellem sangene i Eldorados brede sangkatalog, hvor vi har alt fra de gode gamle klassikere til nye og populære hits!

Fredag afholdes de indledende runder, og lørdag finder vi årets vinder når finalen afholdes.
Du kan melde dig til på dagen hos DJ'en i Eldorado. Konkurrence løber af stabelen på fredag kl 15-16:30 og finalen på lørdag kl 18:45-19:45. Så kom og vær med til en hyggelig begivenhed.


Claus Sall-3287-kopi.jpg

80’er og 90’er fest i Eldorado

Drømmer du dig også af og til tilbage til 80’erne? Nynner du med på ‘September’ og samtlige hits fra Dodo and The Dodoos hver gang lejligheden byder sig? Hvis du kan nikke bare en smule genkendende til ovenstående, så er 80’er festen i Eldorado-teltet stedet du ønsker at besøge torsdag aften! Her tager tonerne og diskolyset dig tilbage i tiden, og dansegulvet er glohedt! Dygtige musikere vil natten lang spille op til dans, og du vil med garanti ikke kunne lade være med at bevæge dig i takt til musikken. 80’er festen afholdes torsdag kl.23:00-00:00 i Eldorado-teltet.

Hvis ikke dine fødder er ømme fra torsdagens strabadser, så er du fredag inviteret til 90’er fest i Eldorado. Her vil alt der gjorde 90’erne til et festligt og farverigt årti være i fokus og skabe rammerne for en fantastisk aften - så crepe håret og find buffalostøvlerne frem, det er blevet tid til en rejse tilbage i tid! Læg discman’en fra dig, og kom og syng med på alle dine yndlingshits fra kunstnere som Aqua, Spice Girls, Vengaboys, Backstreet Boys og meget mere af det festglade band. 90’er festen afholdes fredag fra kl.21:00-22:00.


Herrefrokost i Pamerperhalle

Alle Ringsted Festivalens mænd inviteres til den fedeste frokost! Her står den på øl, musik og en fed omgang beer pong i Pamperhalle. Det er noget du ikke vil gå glip af! Tag dine gutter med til 2 timer fyldt med sjov, øl og god musik lørdag middag.

Herrefrokosten starter med en ølsmagning, som Dagmarbryggeriet og Carlsberg står for. Når ølsmagningen er færdig begynder Tight CPH at servere deres populære “steak bearnaise burger”. Mens der spises vil Stephen Cooper indtage scenen!

Koncert nr. 100 

Det drypper med regn, og Ringsted Festival er så småt ved at blive vækket til live af festivalgængernes første skridt på pladsens våde underlag. Klokken nærmer sig 13 og foran den store Anlægsscene står der allerede mennesker og venter spændt.

Jeg er selv på vej mod NOAH-koncerten på Reaktoren og undrer mig over, hvad de mon laver der. Nysgerrigt går jeg hen og bliver mødt af nogle fantastisk søde mennesker. De står og venter på, at Joey Moe skal spille klokken 14:45. ”Vi har glædet os siden kl. 8 i morges!”udbryder de i glædesjubel. Og det viser sig, at jeg her møder nogle vaskeægte Joey Moe-fans.  

De ventende fans har været til ufattelig mange koncerter med Joey Moe, men denne gang er helt speciel – det er nemlig Helena Jensens koncert nr. 100! ”Det er vildt! Det er stort at tænke på, at jeg snart har været til 100”. Ydmygt står Jeanette og Ophelia Brossmann ved siden af. For dem er det nemlig kunblevet til 85 koncerter. Det synes jeg dog selv også er ret imponerende. Rekorden går dog til Mie Olsen der er taget til Ringsted Festival for at høre sin koncert nr. 136 med Joey Moe. 

Både Helena og Mie overrasker med nogle meget specielle Joey Moe-oplevelser.

”Joey Moe har været hjemme hos mig. Jeg vandt det inde på en app, og så kom han hjem til mig og gav koncert i september 2018. Det har været det største for mig! Jeg måtte invitere nogle venner, og vi var omkring 10 stykker. Han var oppe og se mit værelse fyldt med plakater af ham. Han er rar at snakke med – den sødeste person med det største hjerte. Det er mit bedste minde.” fortæller Helena.  

Claus Sall-3164.JPG

 Mie har også været helt tæt på Joey Moe: ”Min mest specielle oplevelse var på Vig Festival for snart en del år siden. Jeg stod med en veninde og ventede på ham for at sige hej og få taget et billede med ham. Han fik nogen til at tage os med ind, så vi stod oppe i siden på scenen og så ham. Det var en fed oplevelse og en anden måde at se en koncert på.” 

Helena, Mie, Jeanette og Ophelia har mødt hinanden til koncerter, hvor de er faldet i snak og blevet venner. Som de står der sammen og venter på, at han skal optræde igen, igen, igen, bliver jeg nødt til at spørge, hvad der er så specielt ved Joey Moe. De er alle enige om, at det der gør ham helt speciel er, at han er helt nede på jorden, og at hans måde at være på overfor sine fans er særlig. Joey Moe vil sine fans, og er taknemmelig for at de støtter ham. Han giver sig tid til sine fans -også selvom manageren kommer og banker ham i hovedet engang imellem. Det er ham, bandet og manageren der sammen gør det helt specielt. Det er aldrig det samme og bliver aldrig kedeligt.  

Man kan mærke, at deres forhold til ham er helt magisk: ”Man glemmer regnvejret, når først han går på”. 

Guide til vores nye barer!

Den her barguide er lavet til dig, så du kan komme lidt ud på pladsen, og prøve nogle barer, som du ellers ikke havde tænkt over at besøge. Det er varmt i vejret, og du brænder efter noget at drikke - men du ved ikke hvad. Her kan denne guide være din redning på en varm sommerdag!


Champagnebaren

Besøg festivalens egen Campagnebar, hvor motto’et er champagne til alle! I Campagnebaren har de champagne til alle. Det er champagne, der skal drikkes på festivalen. Glæd dig til at smage champagne i massevis hos Campagnebaren.

Champagnebaren har også champagnesmagninger fredag og lørdag, som du kan deltage i. Det koster 300 kr. at være med i smagningen. Her får du smagt en masse champagne, og får en hel unik viden fra nogle rigtige champagne-kendere.

Champagnebaren

Champagnebaren


Nohrlund

Nohrlund.jpg

En anden bar, som du bare skal besøge er Nohrlund. Det er første gang, at de er på festivalen. De kommer med deres amerikanske truck, som er helt ny - men bygget op omkring en ældre amerikansk RV fra 1975.

Cocktailtruckens lyspunkt er de 13 taphaner. Hanerne sørger for at Nohrlunds færdigblandede, økologiske cocktails kan serveres effektivt, så gæsterne ikke behøver at vente på deres drink, men kan nyde festen, stemningen og hinandens selskab. Glæd dig til overdrevet gode cocktails fra Nohrlund!


Coppa-skybar

Coppa-skybar

COPPA Skybar

Den sidste anbefaling i guiden er COPPA-cocktails. De er med for første gang, og vores forventninger er tårnhøje! De kommer med færdigblandede cocktails i højeste kvailtet. Glæd dig til mojito, sex on the beach, rum and ginger, pina colada og strawberry daiquiri. Deres område bliver indrette med borde og siddepladser, og måske kan det være at der er plads på taget af deres vog!


De vores andre barer!

Det her var de tre udvalgte, nye barer, som vi har på festivalen. Vi har også en rosébar, aperol spritz-vognen, Dagmarbryggeriet - og mange flere barer. I vores app kan du se et oversigtskort, hvor du kan læse om barerne og se deres placering. Herunder kan du læse om alle vores barer.

Guide til vores nye, lækre madboder!

På Ringsted Festival er der et hav af skønne madboder! I år er der kommet endnu flere til, og derfor kan det være svært at vælge mellem dem. Her har du en guide, som giver et overblik over nogle af de nye madboder, der er på festivalen!

Livsnyder og Bonderøv

Livsnyder og Bonderøv anvender lokalproducerede, biodynamiske råvarer fra Stevns, som er dyrket på bæredygtig vis og med omtanke og kærlighed for naturen. De vægter det gode dyreliv og naturens frugt og grønt uden tilsætningsstoffer. højt. På menuen har de bison-biksemad: Langtidsbraiseret bison med nye kartofler, spejlæg, rødbedehummus og hjemmebagt rugbrød. En vegetarret: Grov kartoffelmos med gulerødder bagt i citrontimian og rosmarin, toppet med jordskokke-chips. Eller en byg-selv-gourmethotdog: Kokkens hjemmelavede grillpølser med stenovnsbagt brød. Hjemmerørt ketchup og sennep. Dertil et hav af forskellige ting man kan toppe sin hotdog med. De vandt prisen som bedste spisested på Copenhell.


Ægte cajun soul food kommer på festivalen!

Big+Easy.jpg

Det andet sted, der også fortjener et besøg, er Big Easy. Big Easys charmerende, amerikanske food truck byder på klassiske retter fra Louisiana og New Orleans. Det er ægte Cajun Soul Food og et kulinarisk road trip, der tager dig med fra Cajun Country til The Big Easy.

Deres gryder er fyldt med rygende varm Cajun Spiced Gumbo, Acadian Poutine og intens Red Beans Stew. Fra deres rygende varme grill serverer de Grillede Østers New Orleans Style og topper det hele med Southern BBQ Shrimps.


Skøn is med god samvittighed!

BAN%C3%81NA.jpg

Det sidste sted på listen bliver lidt til den søde tand. Det er Banana, der tilbyder is uden mejeriprodukter eller tilsat sukker - lavet på en grundbase af kasserede, økologiske spild-bananer fra Irma, der ellers ville være gået tabt. Banana har en mission om at skabe et moderne relevant brand, der gennem kreativitet og bevisthed kan skabe og sælge produkter, der gør det lettere at leve sundt samt har en positiv indvirkning på miljøet.


Læs mere på vores hjemmeside eller i vores app!

Det var tre udvalgte steder, som særligt fortjener et besøg. Men der er mange andre madboder rundt omkring på festivalen, der også er et besøg værd. I vores app kan du finde de forskellige madboder på kortet.