Børn på Ringsted Festival

På Ringsted Festival 2017 er der indført nye priser på børnebilletter. Her kan du læse om overvejelserne bag beslutningen.

Ringsted Festival har i sin levetid, siden etableringen i 2005, udviklet sig markant.

Festivalen startede som en lokal familiebegivenhed med Bubber og Mek Pek som konferenciers, MGP-Stjerner og Shubidua på Anlægsscenen og Tivoligøgl og Hoppeborge på plænen.

Idag er Ringsted Festival en helt anden begivenhed, nemlig en stor regional voksenfest. Der serveres alkohol i alle afskygninger fra mere end 20 specialiserede barer, der er VIP-platforme og 5 scener med artister og bands, der udelukkende henvender sig til voksne eller unge mennesker, og festivalens udgifter til underholdning mangedoblet siden 2005.

På baggrund af festivalens stigende popularitet og gæsternes voksende forventning til musik og underholdning og for at sikre festivalens overlevelse, er ledelsen tvunget til at prioritere de begrænsede publikumspladser Ringsted Lystanlæg byder os. Derfor målretter vi i fremtiden de midler, der er til rådighed, til at lave den bedst mulige oplevelse for den primære målgruppe - de voksne gæster.

I lighed med festivalens storebrødre Smukfest og Roskilde Festival, så mener Ringsted Festival ikke, at de helt små børn hører hjemme på festivalen.

Vi bryder os ikke om forbud, men har, som en adfærdsregulerende foranstaltning, valgt fra 2017 at indføre brugerbetaling for alle børn uanset alder. 

Fra Ringsted Festival 2017 inddeles børn i følgende 2 priskategorier:

  • 0-6 år, hvortil en 3-dages billet koster 195 kr.
  • 7-12 år, hvortil en 3-dages billet koster 495 kr.

Da festivalen om aftenen ændrer karaktér, tilråder vi desuden, at børn under 15 år ikke opholder sig på festivalen efter kl. 20:00. 
 


Dedikeret festival til børn

I takt med at Ringsted Festival bliver mindre og mindre attraktiv for små børn, er der heldigvis kommet et nyt tilbud, som henvender sig til netop denne målgruppe: Ringsted Børnefestival.

Ringsted Børnefestival er for alle børn i alderen 3-12 år, samt deres forældre og søskende. Festivalen afvikles lørdag den 10. juni 2017. Det hele kommer til at foregå omkring Ringsted Sportcenter, og der kommer koncerter, teaterforestillinger, opvisninger og en masse andre aktiviteter!

Ringsted Børnefestival er henvendt til alle børn, både fra Ringsted og de tilstødende kommuner. Store dele af programmet vil være gratis, men til de store koncerter og visse andre aktiviteter koster det et beskedent beløb at komme ind.

Elever fra skoler rundt omkring i Ringsted er med til at skabe Ringsted Børnefestival. Det er eksempelvis elever, som står for ansigtsmaling, loppemarked, afviklingen af gamle lege og meget, meget andet!

Ringsted Børnefestival bliver arrangeret af Ringsted Kommune i samarbejde med en række af kommunens kulturinstitutioner.