Ny Pamperhalle!

Pamperhalle bytter plads med Det Irske Telt, og får nu plads til mange flere festglade festivalgæster!

Hvis man siger Pamperhalle, siger man samtidig Ringsted Festival. Pamperhalle har været en fast del af Ringsted Festival siden første festdag i 2005, og dette er ikke uden grund. I Pamperhalle blander vi den klassiske tyske oktoberfest med velkendt dansk sommer. Resultatet bliver hvert år en fest, som ingen vil hjem fra!

I år får Pamperhalle en kraftig makeover, som vi er sikker på, at I vil synes om. Vi har fundet plads til ca. 800 siddepladser ved langborde, og pyntet teltet i bedste oktoberfeststil. Vi har sørget for kolde øl, som bliver serveret ved jeres bord samt fundet et bredt udvalg af artister, der uden tvivl vil få jer til at danse på bænkene. Du finder Pamperhalle i den nordlige ende af parken.

På Ringsted Festival 2017 spiller blandt andet Gasbox, Jørgen De Mylius, Andi Joseph, Bomles Venner og mange, mange flere i Pamperhalle! Kort fortalt - du skal glæde dig ekstra meget til Pamperhalle anno 2017 - det bliver stort, det bliver varmt og der bliver fest natten lang!

VIP-loungen er fantastisk

Når du er publikum på Ringsted Festival, kan du også investere ekstra i oplevelsen og komme op i VIP-loungen. Og det lader til at være det hele værd.

Ringsted Festival er Danmarks kærligste festival

Dorte Bundgaard Sørensen, 54 år, kommer fra Ringsted

Dorte har valgt loungen, da hende og hendes venner trængte til lidt forkælelse. ”Det fungerer fantastisk. Du får dit armbånd, og så kan du bare komme herop i loungen og sætte dig og slappe lidt af og senere gå ud på pladsen, og se hvad der sker. Heroppe er der lækker mad og fri bar, så vi nyder at få drukket både øl og vin. Jeg er glad, jeg har altid været en glad pige”, siger en storsmilende Dorte.

”Jeg har boet i Ringsted i hele mit liv, og jeg har været med på festivalen siden, det startede. Og det er fantastisk hver gang.” Dorte har taget nogle venner med fra Sønderborg, og de er også vilde med at være her. ”Vi har taget en masse billeder rundt på pladsen, og folk spørger, om vi er på Skanderborg. Her er så smukt”. Hun fortæller videre: ”Festivalen betyder for mig sammenhold, kærlighed og god musik. Jeg vil kalde festivalen for Danmarks kærligste festival”.


God, stille og dejlig

Christina Mastrup, kommer fra Herlufmagle

”Det er dejligt med mad og fri bar”, griner Christina. ”Det er nemt at falde i snak med hinanden, selvom man egentlig ikke kender hinanden. Her er en åbenhed og god stemning”.

”Det er tredje gang, at jeg er her, og de to forrige år har jeg arbejdet som frivillig, hvor jeg har stået ved forskellige gates. I år ville jeg forkæle mig selv med noget fri bar og Kim Larsen, og det er det hele værd. Det er fantastisk at være her. Der er god stemning, godt humør og glade mennesker. Jeg er ikke sådan til festivaler, men Ringsted Festival er bare god, stille og dejlig. 

Festivalen tiltrækker forskellige typer

Når man går rundt på festivalpladsen, støder man på alle mulige typer. Her er vi stødt på nogle 11-årige piger, der kan lide at kigge på drenge, en lille familie der elsker musikken, og tre piger i slutningen af tyverne der ser tilbage på en kæmpe oppustelig penis.

DE SMÅ: Festivalen er klart sjovest uden forældrene

Alma Overlade Nobæk og Nadia Dam Hansen, 11 år, kommer fra Ringsted

Alma og Nadia kan godt lide at gå rundt sammen med deres venner og have det sjovt på festivalen. Det er helt klart fedest, når familien ikke er med. Det bedste er at høre noget god musik, der ikke skal være for gammeldags, f.eks. Page 4 - og så får de samtidig kigget på drenge. Sidste år mødte de Joey Moes guitarist, og det var ret blæret.

FAMILIEN: Det bedste på Ringsted Festival er musikken

Kenneth Sørensen, Maloue Sørensen, Mikkel Schwartz, kommer fra Slagelse

Kenneths firma holder firmafest på festivalen hvert år, og derfor har han været her de seneste 9 år.  Kenneths datter Maloue er med for syvende gang, og hun er altid glad for at komme med. I år har hun taget sin kæreste Mikkel med, der ikke har været med før. De bor ude i campingområdet med 17 andre, og det er en fantastisk stemning, de får skabt sammen.

“Det er meget afslappende at være her, fordi Maloue og jeg efterhånden har været med mange gange. Det er rart, at man ved, hvor det hele er. Musikken er det, vi bedst kan lide”, fortæller far Kenneth. Der er dog uenighed om, hvilken musik helst vil høre. Kenneth er til noget ordentligt rock, hvorimod Maloue og Mikkel helt klart bedst kan lide pop.

DE UNGE: Vi husker bedst da forsangeren ikke kunne holde masken

Maria Larsen, Heidi Larsen, Sabina Seiffert, kommer fra Ringsted

Maria og Heidi er søstre, og de er sammen med deres veninde Sabina på årets festival. Og som de selv siger: ”Det er så lækkert at være her igen. Det føles som en familiefestival, og vi har også en god tid her sammen med flere fra vores familie. Vi har hørt, at det er en krammefestival, og det er vi helt enige i”. Og så ser de tilbage på, hvad de husker bedst: ”Det vi husker bedst er fra dengang, at Magtens Korridorer spillede her, og de havde en kæmpe oppustelig penis med på scenen. Det var så sjovt, da den røg ud blandt publikum, og at forsangeren måtte stoppe med at synge, fordi han ikke kunne holde masken. Så fik han den dirigeret op på scenen igen. Som man siger.”

Festivalen giver glade kunder og fri bar

Boye Larsen fra BL-Lakering er en af de loyale sponsorer på Ringsted Festival.

“Jeg tror, man får et meget bedre forhold til sine kunder ved at mødes på festivalen. Normalt sidder man altid og snakker forretninger og penge, penge, penge. På Ringsted Festival er der meget mere afslappede omgivelser, hvor man kan hygge sig over et glas vin med sine kunder”, fortæller Boye Larsen.

Han har været sponsor i fire år og har omkring 20 kunder med sig hver gang. Ved at møde kunderne på festivalen skabes der en supergod stemning, og kunderne er glade. Kunderne og Boye Larsen nyder VIP-loungen med dets lækre mad og den frie bar. Ved at samarbejde med Ringsted Festival møder han de andre sponsorer, som feks.eks. ABC, Gittes Skilte og Tommys, hvor de sammen møder en masse søde mennesker og deres fælles kunder.

Boye er ikke i tvivl om, at han vil støtte Ringsted Festival i mange år endnu. Han kan mærke, at hans kunder og ham selv har det rigtig godt på festivalen og får meget ud af at deltage.

Norge er kommet til Ringsted

Med søvn i øjnene og trætte stemmer møder vi de to unge nordmænd fra Kristiansand, Kjetil og Kristian. De sover bag i deres kassevogn og har kørt hele dagen for at komme til Ringsted Festival, så de kan opleve deres store idol, Rasmus Seebach.

De fortæller: “Festivalen virker rigtig hyggelig, og vi er positivt overrasket over, at den er meget større, end vi havde regnet med. Vi skal bruge vores første “kveld” på at drikke billig dansk alkohol og feste med resten af Ringsted. Det hele virker i top, og vi har kun mødt søde mennesker.”

Kjetil, Kristian-3.jpg

Fra Roskilde til Ringsted Festival

Pia, Dennis, Kurt og Lene er alle gode venner og kommer fra Frederikssund. De har fået spredt budskabet om Ringsted Festival som årets hyggeligste festival rundt omkring i det danske land.

Lene Riis Eriksen, Dennis Hansen, Pia Bøgel og Kurt

Vennerne nyder at komme på Ringsted Festival og har efterhånden gjort det i mange år. De hiver folk med fra egnen og har endda haft børnene og deres venner med. Før tog de på Roskilde Festival, men nu er det altså Ringsted Festival, der tiltaler dem med den gode musik og de intime omgivelser. Som Kurt siger: ”Jeg synes målgruppen er meget bred. Man vil føle sig lidt malplaceret på Roskilde med den alder, vi har nu - også musikmæssigt.”

Vennerne er specielt glade for størrelsen og placeringen af festivalen. Campingområdet ligger tæt på festivalpladsen, så man skal ikke trave rundt hele tiden, for det hele ligger tæt på hinanden. De behagelige omgivelser giver plads til alle.

“Det er superhyggeligt, synes jeg. Det er hyggeligt, at det ligger gemt inde i træerne. Her er altid læ og god stemning. Det er superfedt”, som Kurt siger.

De kan godt mærke, at snakken går, og der kommer flere og flere til Ringsted Festival, og der er sket markante ændringer de senere par år, hvor de kan se, der er kommet langt flere mennesker.

“Da jeg fortalte folk om, at jeg skulle til Ringsted Festival, så havde de aldrig hørt om det. Men det har vi så lavet om på, for der kommer jo også dem langvejs fra. Også er her jo bare så dejligt. Det er vokset meget. Folk snakker, og derfor kommer der flere og flere udefra. Vi anede ikke, det lå her for 5 år siden”, fortæller Pia.

Med årene har de dog forbedret levestandarden under festivalen. I starten lå de bag i bilen, men nu har Lene og Kurt opgraderet til ’bed and breakfest’. Nu er de altså blevet for gamle til den mere primitive livsstil.

Flygtninge har også opbygget festivalen

På Ringsted Festival har flygtninge i dagene op til starten på festivalen hjulpet til med at bygge det hele op. Det er sket takket være Venligboerne i Ringsted, der hjælper flygtninge med at integrere sig. De hjælper mennesker i nød, og tilknytningen til organisationen er stærkt stigende med snart 1100 medlemmer på Facebook. Vi har mødt Mette, der er repræsentant for Venligboerne i Ringsted.

Mette Hansen fra Venligboerne i Ringsted

Mette: “Hvis man møder folk med venlighed, får man også venlighed igen. En del af de frivillige, der har været med til at bygge festivalen op, har været flygtninge, og det har de været så glade for”. Der er simpelthen flygtninge, der har været med til at sørge for, at festivalen endnu en gang er blevet stablet på benene.

“Jeg har været på mange festivaler. Det anderledes ved Ringsted Festival er, at det er en krammefestival. Ligesom der er Smukfest, så er der her en krammefest. På Ringsted Festival er det sådan, at der er mange mennesker, du ikke har set længe, og du mødes alligevel med et kram. Og det er altså stemningen, der gør det. Nu fester de frivillige flygtninge med, og det glæder mig.”

Festivaljomfruen og de andre rødder

For nogle handler Ringsted Festival ikke bare om at være på festivalpladsen. Ca. 800 mennesker bruger campingområdet.  Mange unge festglade mennesker er samlet i My Camp, hvor vi møder seks vildtglade fyrer.

Mads Woldger, Simon Petersen, Timmi Fischer, Marten Nielsen, Steven Pedersen, Vasilli Nielsen, kommer alle fra Ringsted og omegn

I My Camp hersker der fest og kaos med unge, der spiller alternative druklege og andre, der sidder og slapper af med nogle dåseøl. Pladsens græsplane er dækket af øldåser, hærgede telte, engangsglas og stole. Der er endda øldåser på pinde, som minder om et sydamerikansk stammeritual.

De seks venner Mads, Simon, Timmi, Marten, Steven og Vasilli holder til i Camp Awesome, hvor der ikke er nogen, der holder sig tilbage med alkoholen. Timmi er med hans egne ord ‘festivaljomfru’, og han er overrasket over, hvor meget tid de har brugt i My Camp, fordi det er så fedt at være der. Og så er der den vigtige bonus, at de kan drikke nogle billige øl. ”Det er hårdt at være her. Hårdt at drikke alle de bajere” siger Timmi.

De synes, at det hele ved festivalen er fedt. Og det hjælper på det med intensivt brug af druklegene ølbowling og beerpong. Marten er især helt oppe og flyve, fordi han lige har bundet en flaske vodka Smirnoff. ”Det slår bare igennem”, fortæller en højrystet Marten.

Fyrerne: “Tøserne på Ringsted Festival er topkvalitet. Vi var især glade for hende med en g-streng, der for lidt siden bukkede sig langt ned. Vi kan rigtig godt lide pigerne her. De har fuld smadder på”.  Der hersker vist ingen tvivl om, at der er festligt andre steder end på festivalpladsen. 

Ringsted Festival samler generationerne

Regnen siler ned og campingpladsen virker mest af alt trist og grå. Pludselig høres en tung bas og skrål i det fjerne. Vi drages af denne lyd, og pludselig møder vi Camp Vodkafjæs. Synet er overraskende, der er folk i alle aldre – fra 80-årige Momse til den unge Emilie, som står og danser og synger til deres egen Camp Vodkafjæs-sang.

Vi bliver mødt med glæde og jubelråb. Sammen bliver vi budt indenfor hos de fire familier, som bor ved siden af hinanden i hver deres campingvogn. De er én stor familie, som samles hvert år på Ringsted Festival, hvor de ankommer fra forskellige dele af Danmark – fra bl.a. Himmerland, Slagelse, København og Søborg.

Før i tiden brugte de meget tid på Skanderborg Festival, men de er alle enige om, at Ringsted Festival overrouler den. Ringsted Festival er en familiefest, og forholdene på pladsen er bare bedre med gratis strøm til deres store anlæg og slush-icemaskinen. De nyder, at Ringsted Festival er en mindre festival, så de ikke skal vade rundt i evigheder for at finde hinanden.

”Det er den bedste camp. Vi har en fest i gang hele tiden. Der er ikke noget, der hedder førfest. Vi fester bare hele tiden”, siger Emilie. Klokken er endnu ikke blevet 12 middag, men på bordet står Jägermeister, bitter og en masse øl. Anlægget deler Brian Simonsen med resten af familien, og den sætter virkelig gang i festen. Det er en camp, der virkelig forstår, hvordan man fester.

Camp Vodkafjæs er én stor solstråle på den ellers regnfulde og grå dag. Det undrer os slet ikke, at den blev kåret til Camp of the year!

Ringsted Festival i børnehøjde

Vi har mødt Liam og Selena på 3 og 4 år, der begge har haft det rigtig sjovt. De fortæller gladeligt om rutsjebaner og popcorn.

Liam: ”Den lille rutsjebane er *****sjov” 

Liam Kure og Sanne Kure, 3 år og 38 år, kommer fra Ringsted

Liams mor, Sanne, fortæller, at det er sjette gang, at familien er på festivalen, og de er 9 afsted. En del af familien kommer fra Lolland, og Ringsted Festival er blevet til en tradition med målet om at se hinanden lidt mere. Det er altid hyggeligt, og det er rart med noget god musik og glade mennesker. Det er behageligt for familien, at de også kan have børn med.

Liam sidder og smiler i en trækvogn med hvid neglelak på fingrene, som hans storesøstre har lakeret. Han fortæller energisk: ”Der var sådan en høj rutsjebane, som jeg ikke turde. Der var også sådan en lille en. Den prøvede jeg. Det var skidesjovt.”. Han bliver spurgt, om han har mødt nogle søde mennesker, hvortil han svarer: ”Jeg har en badebold der”. Vi spørger ham, hvorfor den er snavset, og han svarer tørt: ”Fordi den har ligget på jorden”.

Selena elsker popcornene og karrusellen

Kennie Dahlmann, Heidy Dahlmann, Selena Dahlmann, 27 år, 28 år, 4 år, kommer fra Ringsted

Selena har taget sine forældre med på Ringsted Festival, siden hun var seks måneder gammel. Hun synes, det bedste er at spise popcorn og tage turer i karrusellen. Og så har hun også lige fået sig en flot ansigtsmaling. Hun kan lide at buldre rundt og se alle de spændende ting, der sker rundt omkring. Så er det også rart, når hun støder på farfar og kan lege lidt med ham, inden hun skal videre ud på eventyr med mor og far.

Hendes mor Heidy og far Kennie fortæller, at det er nemt at have deres lille prinsesse med på Ringsted Festival, fordi der er et velfungerende legeland, hvor Selena kan prøve en masse forskellige ting, der holder hende godt underholdt. Og det er nemt at holde øje med hende, så de er altid trygge ved at have hende med. 

Familien Dahlmann: “ Vi vil ikke gå glip af festivalen for nogen pris, fordi vi møder rigtig mange gode venner undervejs, der altid er i godt humør. Vi har allerede fået mange minder fra festivalen gennem årene”. Og som Selena til sidst siger: ”Jeg kan altid kunne lide at være her. Jeg kan bedst lide popcornene”. 

”Bare 52 år!”

Når pigerne skråler ”17 år” til bandet Page Four, skråler jeg i stedet ”52 år”, udtaler Sascha Buus Nielsen smilende

På Ringsted Festival er der noget for folk i alle aldre. Toni og Sascha kommer fra Solrød, men de har været en del af festivalen gennem 5 år. De hørte om Ringsted Festival fra deres naboer, som de endnu en gang hygger med under festivaldagene.

“Vi har også mange venner, der kommer herned bare til en én-dagsbillet. Dem vi kender er 50 år og derover. Vi nyder festivalen, mens vi sætter børnene til at passe hundene og vande drivhuset”, siger Sascha. 

Toni og Sascha nyder musikken, og de synes, at festivalen er indbegrebet af hygge og samvær. De har taget deres lille campingvogn med og har slået sig ned på campingpladsen under festivaldagene.

Vi tar’ ikke sydpå, vi tar’ på Ringsted Festival

For nogle er Ringsted Festival ikke bare en festival, det er en livsstil. Familien Riber-Lorenzen er seks afsted, og de er alle samaritter sammen. Og sådan har det været i fem år, og det skal der ikke laves om på.

Simon Dirch Riber, Ronja Egelund Petersen, Philip Theis Riber, Charlotte Riber Lorenzen, Niels Lorenzen, Mikkel Zep Lorenzen, bor i henholdsvis Ringsted og Amager

Man kan sagtens bruge masser af timer som frivillig og stadig være sammen med familien hele tiden. Bare se på familien Riber-Lorenzen. Mor Charlotte: “Ringsted Festival er den eneste ferie, vi har sammen som familie i løbet af året, så festivalen binder familien sammen i en særlig grad.”  De har været samaritter på festivalen de seneste fem år, og de er alle uddannede fra Ringsted Brandstation.

”Det allerbedste for os er vores samvær, hvor vi er sammen som familie med noget, vi går helt vildt op i. Vi er ikke dem, der tager sydpå - vi tager på Ringsted Festival”, siger Charlotte videre.

Ringsted Festival betyder rigtig meget for dem, da det er en lille festival, hvor man dermed møder alle dem, man gennem årene har behandlet. Der sker typisk det, at de går rundt på pladsen, og så er der alle mulige, der hilser på dem og giver dem et kram, fordi de kan huske dem og udbryder f.eks.: ”Det er dem, der passer på os”. Charlotte fortæller: ”Det er så fedt. Det betyder noget”. 

Af typiske skader nævner de lidt for fulde unge piger, der har været oppe og se Christoffer eller Page 4, og fulde unge mænd der vil nå det hele på den halve tid. Et af de mere særlige tilfælde var, da der var en fuld mand, der stod og tissede i en busk og som pludselig røg direkte ned og tog fra med ansigtet. Ham fik de båret ind i samarit-teltet med ‘det hele hængende ud’. Ringsted Festival er dog mere rolig, end andre de festivaller de har været på – trods alt. 

Frivillige bag baren i Pamperhalle

Christian, Christina og Daniel er alle venner og arbejder sammen som frivillige bag baren i Pamperhalle. De har også brugt mange timer sammen på den lokale Crazy Daisy og har holdt sammen på festivalen gennem årene.

Sørger for at de andre laver noget

Christian Sanggaard, baransvarlig , 27 år og kommer fra Ringsted

“Jeg er her som baransvarlig, og jeg sørger, at de andre laver noget, mens jeg står og hygger mig. Jeg har været frivillig her i seks-syv år, og det har været under frivillig tvang”, der fortæller alt dette med et glimt i øjet. “Jeg bliver ved med at komme tilbage pga. hyggen, stemningen og det at møde nye søde mennesker. Der er bare noget særligt ved at være på festivalen.” Christian husker specielt tilbage på dengang, hvor han faldt jeg ned fra et af bordene på Ringsted Festival, fordi han dansede lidt for festligt.

Tre dage i rigtig godt selskab med god musik

Christina Vestergaard, bartender,  27 år og kommer fra Ringsted

“Ringsted Festival er hygge, fest, god stemning og socialt samvær for mig”, fortæller Christina. Hun har igennem alle årene deltaget som bartender og bliver ved med at komme tilbage, fordi det er sjovt. Det sjove er samværet med de andre i baren. “Det bedste ved festivalen er, at man har tre dage i rigtig godt selskab med god musik”, siger hun videre. I går kom hun ved et tilfælde til at hæve en million på en kundes dankort. Hun udtaler lattermildt, at hun måske ikke var helt opmærksom. Historien melder, at han tog pænt - heldigvis. 

Der blev stjålet en Jägermeister-flaske på 2-3 meter

Daniel Nørhave, bartender, 25 år og kommer fra Ringsted

Daniel har deltaget på festivalen de seneste seks år og bliver bare ved med at komme tilbage. “Det er fordi, det er vildt sjovt at være med. Det er sjovt, det er hyggeligt, og det er bare én stor fest. Det bedste herude er det sociale, og den stemning der skabes i baren”, siger en entusiastisk Daniel. Han oplevede forrige år, at den Jägermeisterflaske de har stående på 2-3 meter blev stjålet fra baren. Senere blev den fundet i en villahave i nærheden. Hvordan den er kommet ud fra pladsen anes stadig ikke. 

Frivilligt på Ringsted Festival

Ringsted Festival har mange frivillige, og vi har mødt nogle af de søde og engagerede mennesker, der får festivalen til at køre. De hjælper festivalens gæster, så de kan få sig nogle pragtfulde dage på den kærligste festival i Danmark.

Bedste veninder som portvagter

Nanna Lorenzen og Emilie Bay Jensen er begge 18 år, kommer fra Holbæk, og så er de i øvrigt bedste veninder. De er frivillige for første gang og glæder sig rigtig meget til at opleve festivalen.

Nanna & Emilie: “Vi er vagt her ved porten til backstage, hvor vi holder øje med, at de rigtige kommer ind. Vi er frivillige her, fordi vi tænker, at det er en god afslutning på sommeren. Det er heldigvis nemt at blive frivillig her sammen med en ven. Vi kan mærke, at det er en rigtig hyggelig festival. Senere glæder vi os til at feste, høre musik og drikke med alle de andre. Det er hyggeligt at være her som frivillig. Man snakker med mange her, og der er rigtig mange søde mennesker. “

Interview med Elmely Kro: "Det behøver ikke være højtragende!"

Elmely Kro ligger langs en landevej på Midtsjælland. Kroen charmerer hurtigt øjet med sit stråtækte tag, og gule og røde bindingsværk. Når man træder ind bliver man mødt af en hjemlig stemning og veldækkede borde. Der er krystalglas, mønstrede duge og musselmalet stel. Væggene har en varm karrygul farve, som brydes af høje, hvide paneler. 

En onsdag formiddag kørte jeg til Elmely Kro, hvor jeg skulle mødes med forpagter Poul Bøje Nielsen. En tjener mødte mig i hoveddøren og viste mig ind i restauranten, hvor Poul stod og ordnede dagens regninger. Han viste mig hvor vi skulle sidde, og mens han fik afsluttet papirarbejdet, dækkede en tjener op på bordet med musselmalet stel, frisklavet kaffe – og mælk og sukker, til dem som stadig ikke havde vænnet sig til den grimme smag! 

Poul forpagter Elmely Kro, sammen med kompagnonen Henrik Nielsen. Elmely Kro har været i Pouls familie, siden stedet blev bygget i 1896: ”Dengang byggede min oldefar stedet, og da han så gik bort, overtog min morfars bror bygningerne. Da han var 42 år sprang han sig selv i luften – han var brøndspringer, og kom lidt for tæt på!”

Derefter overtog Pouls morfar stedet, og startede kroen i 1964. Kroen kørte frem til 1996, hvor Pouls morfar gik bort og kroen blev solgt. I 2006 blev kroen købt og sat i stand, og i 2010 valgte Poul med sin kompagnon Henrik at forpagte stedet! 

Elmely Kro er bæredygtighed og lokalproducerede råvarer

”Da vi overtog Elmely Kro i 2010, var vores målsætning, at indenfor 5 år skulle 80-90% af maden, være produceret af lokale råvarer. Det er vi i hus med i dag” forklarer Poul. Alt fra vildt og kylling til honning, grøntsager og bær er produceret indenfor en radius af 4-8 km.

Hos Elmely Kro kan man også bestille mad ud af huset, og omkring 300-600 kuverter bliver det til om ugen. Poul forklarer, at de måtte tænke ud af boksen, for at få deres vision til at gå i spænd med den store efterspørgsel: ”Hvis vi baserede det hele på lokalproducerede råvarer, så ville vi tømme markerne inden for kort tid.” Løsningen fandt de dog hurtigt: ”Vi løste det ved, at i stedet for at producenterne såede 20 forskellige ting, så plantede de kun 10 forskellige ting. Så kunne vi benytte en større del af marken, og derved også få en større andel.”

Elmely Kro er med til at skabe vækst og arbejdspladser i nærområdet, og det sætter Poul en stor ære i: ”Vi udvikler samfundet. Det er en rigtig god mavefornemmelse, at vi kan være med til at skabe arbejdspladser hernede.” 

Poul bruger mange kræfter på sit nærområde, fordi han gang på gang kan mærke, at han får noget igen: ”Jeg har et mantra der siger, at hvis du integrerer dig i det samfund du er i, så bruger de også dig! Så enkelt er det bare. Man skal ikke være nærig, når det gælder nærmiljøet!"

Elmely Kro serverer kromad anno 2016! 

Da jeg satte mig ind i bilen og kørte mod Elmely Kro, kørte jeg forbi flere kroer på landevejene. På store skilte stod der ”Stegt flæsk ad libitum!” Netop den gode, gamle, danske mad var hvad jeg forbandt med kromad - indtil jeg besøgte Elmely Kro.

”Jeg plejer at sige, at man skal være i det årti man lever i. Rigtig mange kroer har glemt det – de er stadig i 70’erne og 80’erne. Det er passé!” forklarer Poul, som fortæller at danskerne vil have kvalitet, forkælelse og god service. Han skynder sig dog at pointere at: "Det behøver ikke være højtragende, men man skal føle, at man bliver hygget om!”

“Det behøver ikke være højtragende, men man skal føle, at man bliver hygget om!”
— Poul Bøje Nielsen

Men det betyder ikke, at kromadens elementer ikke kan opdateres: ”Selvom vi laver mad ud fra det årti vi lever i, kan vi godt have wienerschnitzel på menuen. Men alle ærterne er bælget i hånden, og gulerødderne er små og netop hevet op af jorden!”

Selvom Elmely Kro har detaljer fra kroens opstart, i form af kongelige porcelænsfigurer i vinduerne og lamper fra 50’erne, så følger de med i den nye digitale tidsalder! ”Vi har ikke noget vinkort - vi har en iPad. Så får gæsterne den ned til bordet, og kan bladre igennem vores vinkatalog. Det er noget folk kan huske - næste skridt er, at vi også lægger vores menuer digitalt” forklarer Poul. 

Elmely Kro og Ringsted Festival

Jeg kiggede rundt i kroens hyggelige lokaler, som emmede af varme, nærvær og kvalitet. Der var veldækkede borde og det kongelige stel, som stod højest på min ønskeseddel. Elmely Kro mindede mig ikke om festival eller gav mig lyst til at høre høj og bragende musik. Derfor spurgte jeg Poul: ”Kan man godt servere gourmetmad på en festival?”

”Det synes jeg godt man kan! Vores mission med Ringsted Festival er egentlig at give festivalgæsterne nogen almindelige råvarer, bare på en ny måde” forklarer Poul, og fortsætter: ”Gourmetmad kan sagtens være helt almindelig kalvespidsbryst, som bliver braiseret i 18 timer med en masse urter og vores egen øl. Det kan også være fantastisk, og det er ikke noget folk er vant til at få!”

For Elmely Kro går samarbejdet med Ringsted Festival ud på at levere noget mad, som vil højne standarden på VIP-platformen. ”Man skal gå derfra med en helhedsoplevelse - fantastisk musik bragende igennem ørene og samtidig velsmagende mad!” forklarer Poul. 

 ”Jeg glæder mig meget til at vise, at helt almindelige råvarer kan smage vildt godt!” siger Poul, som ser frem til at komme på festivalen, og give gæsterne noget til maven, mens de får serveret noget til ørene.

Besøget hos Elmely Kro blev afrundet med to stykker af deres fantastiske smørrebrød. På det ene stykke var der røget andebryst, med peberrodsmayonnaise, syltet grøn tomat og malt, og det andet var med paneret fiskefilet, rejer, tyttebær og dildmayonnaise. Fra første til sidste bid var jeg overbevist om, at samarbejdet mellem Elmely Kro og Ringsted Festival faldt i min smag! 
 

Læs mere om VIP-tilbuddet Scenekanten, hvor du med udsigt til Anlægsscenen, kan nyde en fantastisk gourmetmiddag fra Elmely Kro her!


 

Skrevet af Signe Kronholm Kjær Rasmussen
Skribent og kommunikationsmedarbejder hos Ringsted Festival

Billetsalget til Ringsted Festival 2017 blev skudt i gang med manér!

Billetsalget til Ringsted Festival 2017 startede Black Friday, d. 25. November 2016 kl. 12:00! De første 1.000 billetter kostede 795 kr. + gebyr, og blev revet væk på blot 10 minutter. 

Flere hundrede festivalgæster sad klar kl. 12:00, for at få fingrene i de billige Super Early Bird-billetter. Efter få minutter var samtlige 1.000 billetter lagt i festivalgæsternes kurve på billetshoppen. Det gjorde at mange oplevede, at webshoppen ikke samarbejdede! Derudover havde Nets problemer med onlinehandlen lige omkring kl. 12:00, grundet Black Friday.

På Facebook skrev festivalgæsterne ind omkring deres frustration, da flere af dem blev smidt af, fordi de ville sikre sig de billige Super Early Bird-billetter. Dog endte det med, at mange af de ellers frustrerede festivalgæster, fik deres festivalbilletter og yndlingspladser på campingområderne! 

En af de festivalgæster, der sad klar på billetshoppen kl. 12:00, var Ann Jürs fra Osted. Foran sig havde hun både iPhones, iPads og computeren klar! Hun var en af de heldige der kom igennem, og fik sikret sig billetter til næste års festival. 

Jeg har været afsted næsten hvert år, siden festivalens start!
— Ann Jürs

"Jeg har været afsted næsten hvert år, siden festivalens start" forklarer Ann. I år skal Ann afsted med en veninde og sin søster, og glæder sig især til at høre Noah og Carpark North! Ann synes de offentliggjorte bands indtil videre er rigtig gode, men hun krydser fingrer for, at Magtens Korridorer, Volbeat og Burhan G også kommer og spiller!

Frem til 31. december 2016 er billetprisen på partout-billetter 895 kr. + gebyr. Derefter stiger prisen yderligere til 995 kr. + gebyr. Så hvis du ved, at du skal på Ringsted Festival 2017, så skynd dig at få sikret dig din billet til en fordelagtig pris!

I alt er der nu solgt 1.600 partoutbilletter. Udover partoutbilletterne, har LUX-camp også solgt godt! Så hvis du vil have fingrene i en plads på LUX-camp, skal du skynde dig ind og bestille en campingplads. Ud af 166 LUX-campingpladser, er der 12 tilbage!